Social Distancing via Ultra Wide Band technologie

Om de verspreiding van het coronavirus te vermijden is social distancing de komende tijd belangrijk en verplicht door de overheid. Voor productiebedrijven is het een grote uitdaging om te allen tijde een minimale afstand van 1.5 meter tussen hun operatoren te behouden.

Om de bedrijven hierin te ondersteunen ontwikkelt Flanders Make een draagbaar toestel dat operatoren op de werkvloer helpt om de nodige afstand ten opzichte van hun collega’s te bewaren. Het toestel, dat in eerste instantie bij de eigen medewerkers getest wordt, werkt op basis van Ultra Wide Band lokalisatietechnologie en waarschuwt met een geluidssignaal zodra iemand te dichtbij komt.

Rol van Flanders Make

Flanders Make zet onderzoekers in voor de ontwikkeling van deze technologie. Het doel van dit project is te komen tot een relatief goedkoop demonstratietoestel ter grootte van een computermuis, dat eenvoudig draagbaar is aan de broeksriem of rond de hals.

Belangrijk hierbij is dat we uitgaan van een situatie zonder vaste infrastructuur of zogenaamde ankerpunten. Zo kan deze technologie in iedere situatie, zowel binnen als buiten, ingezet worden.

Onze prototypes worden op dit moment getest in de productieomgeving van een Vlaams maakbedrijf, en kunnen vervolgens op korte termijn door geïnteresseerde bedrijven gecommercialiseerd worden.

Downloads

Vul onderstaand formulier in en we sturen je een downloadlink voor de gebruikershandleiding en de snelle opstartgids van onze oplossing.

Foto's

Interesse?

Bedrijven die interesse hebben in een commercialisatie kunnen een beroep doen op de kennis en ervaring van Flanders Make bij hun productontwerp en bij het testen en valideren van hun product.