Social distancing monitoring via 2D camera's

Social distancing zal ook nog lange tijd na het uitbreken van de Covid-19 pandemie de norm blijven. Zowel op de werkvloer als in ons privéleven zullen we deze regels moeten respecteren om een nieuwe massale uitbraak van het virus te voorkomen.

Om bedrijven te ondersteunen werken we aan verschillende oplossingen rond social distancing. 1 van deze oplossingen is een social distancing monitoring systeem dat gebruik maakt van camera’s. Met dit systeem monitoren we de afstand tussen personen en generen we een signaal indien de onderlinge afstand (1.5 m) niet gerespecteerd wordt. Het systeem is snel en gemakkelijk te installeren in verschillende ruimtes dankzij de compacte en draagbare configuratie. Zo kunnen we zowel de productievloer als het bedrijfsrestaurant of de cafetaria monitoren. De privacy van je werknemers blijft bovendien gegarandeerd aangezien we persoons-specifieke kenmerken kunnen verwijderen.

Rol van Flanders Make

Dit systeem is een Flanders Make ontwikkeling. Het bestaat uit een PC, een switch en meerdere 2D camera’s met ieder een verschillend standpunt. Hierdoor kunnen we de 3D positie van elke persoon/object in het beeld bepalen. Wanneer personen in het gezichtsveld van de camera’s bewegen zal de software iedereen detecteren. Vervolgens berekenen we de relatieve afstand van iedere persoon ten opzichte van de andere personen in het beeld. Als deze kleiner is dan 1.5 meter wordt er een waarschuwing getoond.

Door alle waarschuwingen te bestuderen kan je bepaalde probleemgebieden in je bedrijf in kaart brengen en je processen aanpassen. Daarnaast kan de PC ook een waarschuwingssignaal, bijvoorbeeld een audiosignaal, uitsturen iedere keer de minimale social distance niet gerespecteerd wordt zodat je werknemers zich bewust worden van de té kleine afstand. Zo beschermen we je operatoren en voorkomen we verdere verspreiding van het Covid-19 virus.

Social distancing monitoring via 2D camera's

Interesse?

Indien je dit systeem wil testen of je wil je bestaande camera-infrastructuur aanpassen voor deze toepassing kunnen we je hierbij ondersteunen.