Technologie om operatoren vanop afstand te ondersteunen bij hun taken

Technologie voor het ondersteunen op afstand (of remote assistance) zorgt ervoor dat een expert vanop een afstand een medewerker kan ondersteunen in zijn taken, bijvoorbeeld bij een opleiding, onderhoudsopdracht of ter assistentie tijdens het werk.

Rol van Flanders Make?

Een wearable die we hiervoor gebruiken zijn Smart glasses. Deze bril laat de medewerker toe om op een handenvrije manier instructies te bekijken. De ingebouwde camera filmt wat de medewerker ziet en deelt dit beeld met de expert op afstand, die via zijn PC of tablet kan meevolgen. De expert kan eventueel aantekeningen maken op deze beelden, die dan weer via een display op de bril aan de medewerker getoond worden. Ingebouwde microfoons en luidsprekers zorgen ervoor dat ze vlot met elkaar kunnen communiceren.

Flanders Make heeft deze technologie verder verfijnt zodat we deze kunnen inzetten bij toepassingen waar fysieke assistentie niet of moeilijk haalbaar is omwille van bv. veiligheid (social distancing, gevaarlijke omgevingen) of toegankelijkheid (kleine ruimtes, verspreide sites).

Foto's

Contacteer ons

Wil je graag meer weten over ons onderzoek rond operator-ondersteuning vanop afstand? Laat het ons weten.