Adviesdag: Efficiënt produceren door datagedreven beslissingen te maken

Voka - Limburg
Adviesdag: Efficiënt produceren door datagedreven beslissingen te maken

Evenement adres

Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt
België

Extra opmerkingen

Gratis event

Adviesdag: Efficiënt produceren door datagedreven beslissingen te maken

Deze adviesdag richt zich op bedrijven die interesse hebben in het toepassen van datagedreven software en hardware die ervoor moeten zorgen dat er efficiëntiewinsten in de productie geboekt kunnen worden. Kom in een 1-op-1 gesprek met een expert van Flanders Make te weten wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn en of je in aanmerking komt voor een support programma.

De maakindustrie in Noordwest-Europa worstelt om op kosten te blijven concurreren met grootschalige fabricage in lageloonlanden. Dit dwingt ook KMO’s om de efficiëntie van hun productie te verhogen: foutenlast reduceren, machinegebruik optimaliseren, efficiënter stockbeheer, enz. Hiervoor is een goed begrip nodig van wat er zich in productie afspeelt. Digitalisatie en dataverzameling kan hierbij helpen.

Flexibele productie die tegemoet komt aan de vraag van de markt naar super-personalisatie en de productie van kleine series, zogenaamde lot-size 1, zijn fundamenteel om de concurrentiekracht te vergroten en jobs in de regio te houden. Hierbij is het belangrijk om de data op de werkvloer op een juiste manier te gebruiken. Dit vergt een strategie die gebaseerd is op proces -en productiedata. Toch weten nog te weinig KMO’s welke data ze reeds ter beschikking hebben en hoe ze deze overzichtelijk kunnen weergeven!

Programma

Tijdens een eerste kennismaking wordt een eerste probleemanalyse opgesteld in samenwerking met een externe partner en nagegaan of uw bedrijf met z’n specifieke case in aanmerking komt voor deelname aan het support programma.

Andere adviesdagen

Ontdek al onze gratis adviesdagen via https://www.voka.be/limburg/innovatie/adviesdagen

Voka - KvK Limburg wijst je graag de weg naar mogelijkheden in het vinden van ondersteuning voor jouw innovatieve plannen. In dit kader organiseren wij gratis adviesdagen om je tijdens een oriënterend gesprek met één van onze partners een vrijblijvend eerstelijnsadvies te geven. De doelstelling hiervan is om je tijd te laten besparen in jouw zoektocht en innovatie te stimuleren in Limburg. 

Meer info: Filip Vanderhoydonks

Voka - KvK Limburg en Flanders Make zijn partners in het Europees Interreg project COTEMACO. Binnen dit project kunnen KMO’s deelnemen aan het support programme waarbij ze gratis advies krijgen bij het opstellen van een business plan en haalbaarheidsstudie (Max. 20.000 EUR in 2 fases). Bij deelname kunnen er ook 1 of meerdere field labs bezocht worden met state-of-the-art technologieën die kunnen helpen om uw specifieke case op te lossen. 

Voka - Limburg