Slimme en flexibele productie voor een gezonde toekomst van de farmaceutische industrie

Slimme en flexibele productie voor een gezonde toekomst van de farmaceutische industrie

Janssen Pharmaceutica, Pfizer, Sanofi, Agilent, EG, Novartis, MSD, Amgen, etc.. Vlaanderen heeft niet alleen een van de hoogste concentraties aan biotechnische en farmaceutische topbedrijven ter wereld, maar ook een veelheid aan oplossingsgerichte automatiseringsbedrijven die een sterke focus hebben op de maakindustrie en de markt van Life Sciences.

Farmaceutische bedrijven zetten sterk in op digitalisering. Dankzij technologische innovatie kunnen ze de ontwikkeling en productie van hun geneesmiddelen verbeteren en versnellen. Zo dragen ze bij tot de optimalisering van kwaliteit van de zorg voor patiënten.

Tegelijkertijd staan deze bedrijven voor toenemende operationele uitdagingen op het gebied van productieflexibiliteit, time-to-market, digitale competenties van werknemers, veiligheid en kwaliteit. Ze staan ook onder druk om de operationele kosten steeds verder te drukken en afval te verminderen, en dit in een context waarin de productie wereldwijd sterk is gedistribueerd en de waardeketen vaak zeer complex is, met verschillende partners en leveranciers.

Dit maakt het moeilijk voor bedrijven om de noodzakelijke digitale transformatie alleen te realiseren. Daarom demonstreerden we verschillende succesvolle proof of concepts bij Janssen Pharmaceutica, Sanofi en Pfizer.